Het Team

Ons team bestaat uit enthousiaste medewerkers.

Wij werken vanuit de passie voor mensen en begeleiding naar oplossingen. Integriteit is ons uitgangspunt. Vertrouwen en motivatie staan hoog in het vaandel. Serieuze gesprekken voeren waarbij humor niet mag ontbreken.

Wij kennen geen 9-tot-5-mentaliteit. Naast de theorie uit de boeken zetten wij onze levenservaring en daarmee onze ervaringsdeskundigheid in.

Even voorstellen:

Silvia

Mij is gevraagd mijzelf voor te stellen op papier, iets wat ik moeilijk vind. Ik ben meer van de verbale communicatie en nóg veel meer van het doen. Ik ben Silvia ,geboren in 1967 en heb twee zonen en een kleindochter. Sinds begin 2012 ben ik werkzaam bij IBWZ. In beginsel als verwerker van de post en vervolgens ben ik doorgegroeid tot budgetbeheerder/-coach.

Cijfers, betalingen, inkomsten, overzichten.

Dat is echt mijn ding! Medio 2018 ben ik gaan ondersteunen als ambulante begeleider, en vanaf december zet ik mijn motivatie en kracht in als activiteitenbegeleider binnen de organisatie.

De superfijne collega’s en de ruimte die ik krijg om mijzelf te ontwikkelen, maken voor mij het werk leuk! Mensen ondersteunen bij hun zoektocht naar omgang van hun persoonlijke problematiek.

Ik Begeleid op basis van mijn levenservaring. Daarnaast heb ik inmiddels de nodige opleidingen en cursussen gevolgd, waarbij succesvol afgerond. Naast de opleiding Bewindvoering o.a. Kindercoaching, Deeltijd Social-Work en Modules psychologie. Op dit moment volg ik nog een thuisstudie m.b.t. specifieke doelgroepen, om zo nog meer kennis op te doen m.b.t. diverse problematieken en de hulpvragen die daaruit kunnen ontstaan.


Lobke
Mijn naam is Lobke en ik ben zorgcoördinator bij IBWZ. Bijna tien jaar geleden ben ik begonnen als ambulant begeleider, een functie die ik ook nog steeds bekleed omdat ik de affiniteit met cliënten wil behouden.

Kruipen in en meebewegen met de belevingswereld van een cliënt, rekening houdend met diens verleden, normen en waarden en psychische problematiek. Mijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en flexibiliteit komen tot zijn recht. Dat maakt het werk interessant en uitdagend voor mij!

Mezelf neutraal opstellen, zonder oordelen en de behoefte mijn mening te ventileren. Dat is hoe ik te werk ga! Tijdens mijn Social Work opleiding als Sociaal Pedagoog heb ik zowel theoretische als praktische kennis opgedaan die mijn professionele basis vormen.

Daarnaast ben ik gedurende mijn GGZ-specialisatie de diepte in gedoken op het gebied van psychische ziektebeelden. Na stages in de GGZ en na een jaar werkervaring in de ouderenpsychiatrie ben ik gaan solliciteren bij IBWZ. Een keuze waar ik tot op heden geen spijt van heb!


Lisette
Mijn naam is Lisette. Ik ben geboren en getogen Maastricht.
Ik ben sinds 2013 werkzaam bij IBWZ in de functie van senior Allround administratief medewerker. Na jaren bij een groot bedrijf te hebben gewerkt was de overstap naar deze kleine organisatie even wennen.

Inmiddels is de kleine organisatie van tóen flink gegroeid en staat ons team voor nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen. Sinds kort zijn we verhuisd naar een grotere locatie en is naast IBWZ ook de dagbesteding Aldaag opgestart. De afgelopen jaren heb ik veel nieuwe collega`s mogen begroeten. De kracht van ons bedrijf is mede te danken aan de motivatie, verantwoordingsgevoel, oprechtheid, enthousiasme maar vooral de gezelligheid binnen het team. We zijn er voor de medemens maar ook voor elkaar!


Roger
Mijn naam is Roger en ik ben ambulant begeleider binnen IBWZ.
Voordat ik als ambulant begeleider ging werken heb ik een breed scala aan opleidingen gedaan (KMA, HBO-V, Natuurwetenschappen KUN, Geestelijke Begeleiding).
Na mijn opleidingen ben ik aan de slag gegaan als arbeidsbegeleider en jobcoach in de psychiatrie. Dat werk heb ik 14 jaar lang met veel plezier gedaan.
Daar is ook de basis gelegd voor mijn huidige werk als ambulant begeleider binnen IBWZ.

Het is mijn passie om mensen te helpen die, op wat voor manier dan ook, zijn vastgelopen in het leven. De aanleiding voor het vastlopen vind ik niet zo interessant, de oplossing die past bij de persoon zelf des te meer!

Ik benader de mens als mens en richt me op wat mogelijk is voor de betreffende persoon. Beperkingen en omstandigheden zijn uiteraard van belang, maar mijn focus ligt op het beste halen uit de situatie binnen de gegeven omstandigheden. Ik doe dat door naast de mens te gaan staan en de eigen, innerlijke kracht aan te boren die in ieder mens schuilgaat! Uitgangspunt daarbij voor mij is dat ieder mens uniek is en de moeite waard en beschikt over waardevolle capaciteiten.

Naast mijn opleidingen en werkervaring is het vooral mijn levenservaring die ik belangrijk vind om in te zetten binnen dit werk. Ik maak contact van mens tot mens en daarna komt voor mij pas het formuleren en behalen van gewenste doelen. Dit contact van mens tot mens is voor mij wezenlijk voor het slagen van een traject.

Ik haal zelf mijn inspiratie en kracht met name uit de christelijke spiritualiteit van de kloosters en de spiritualiteit van de woestijnvaders. Ook op dit gebied zet ik mijn ervaring in binnen IBWZ.


Ingeborg
Hallo, mijn naam is Ingeborg, ik ben 61 jaar en werk sinds 5 jaar bij IBWZ als ambulant begeleider.

Ik neem jarenlange ervaring mee vanuit vorige werkgevers en heb diverse opleidingen gedaan voor het coachen van volwassenen en kinderen. Natuurlijk bouw ik ook op ervaring uit mijn eigen leven.

Mijn passie is om mensen blij en tevreden weer achter te laten als ik wegga. Dat we af en toe samen kunnen lachen, het werk verzetten dat we moeten doen en samen tot oplossingen kunnen komen voor hetgeen nodig is.

Het maakt me blij dat ik iets mag betekenen voor een ander.


Hans

Mijn naam is Hans en ik ben sinds 01-11-2021 werkzaam als Ambulant Begeleider bij IBWZ.

In mijn werkverleden ben ik altijd werkzaam geweest binnen de commerciële sector. Gedurende deze periode werd mijn interesse in de zorg sector alsmaar groter en heb ik mij in mijn vrije tijd omgeschoold. In 2018 heb ik mijn twee jarige opleiding tot Persoonlijkheidscoach aan de Europese Academie voor Natuurlijke gezondheidszorg VZW gediplomeerd afgesloten. Om mijn draagvlak en inzetbaarheid in coaching en begeleiding te vergroten heb ik in 2022 een aanvullende opleiding tot wandelcoach afgerond.

Mijn coaching achtergrond geeft een goede basis in het vormen van een persoonsbeeld van de cliënt en daarmee aan de slag te gaan. Ook het wandel coaching is voor sommige cliënten een welkome aanvulling in het begeleiden. De ervaring om samen met cliënten naar buiten te gaan, te bewegen en om het gekaderde terrein van hun persoonlijke problematiek achter zich te laten wordt als prettig ervaren.

Het werk als Ambulant Begeleider is een dankbaar beroep. Iedere dag verloopt anders en de diversiteit van persoonlijke problematiek en doelstellingen bij cliënten vormen een mooie uitdaging. Ook voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling.


Tom
Mijn naam is Tom. Afgestudeerd Toegepast Psycholoog. Na mijn opleiding heb ik voor de duur van een jaar gewerkt als WMO-specialist.
Deze combinatie van ervaringen heeft er bij mij voor gezorgd dat ik mensen op een andere manier benader dan anderen.
Vanuit mijzelf kan ik zeggen dat ik geïnteresseerd ben in het verhaal van de ander. Wat heeft iemand meegemaakt en ervaren en hoe heeft dat iemand gevormd?
Maar nog belangrijker, hoe gaat iemand hier mee om? Samen met dit verhaal ga ik aan de slag en probeer ik uit te zoeken waar jouw potentie zit.
In mijn ervaring heeft iedereen een eigen en unieke manier om de wereld te zien en te ervaren en het is belangrijk om op een manier hiermee aan de slag gaan die bij deze persoon past.

Sinds 1 november ben ik werkzaam bij IBWZ als ambulant begeleider en ik sta open.
Open voor feedback, open voor verbetering en open voor anderen. Deze houding neem ik elk gesprek mee”

 


Geraldine
Mijn naam is Geraldine. Eigenaar en oprichter van IBWZ.

1 oktober 2008 is IBWZ opgericht. Ik begon toen als ZZP’er met 2 cliënten. Door mond tot mond reclame kwamen er veel aanmeldingen waardoor 3 maanden na de oprichting van IBWZ er al een medewerker in dienst kwam om te ondersteunen. Langzaamaan groeide de organisatie, het team, aantal cliënten en professionaliteit. Er ontstonden al vrij snel fijne samenwerkingen met andere partijen en behandelaren.

Hard werken, soms doorbijten, met een lach en een traan, maar nu zoveel jaren later een prachtige organisatie, veel mensen die wij mogen helpen en laat ik mijn bevlogen en fijne team niet vergeten!

Naast het aansturen van de organisatie, zakelijke aangelegenheden etc. begeleid ik nog steeds een aantal cliënten. Dit vind ik belangrijk omdat ik praktijk-betrokken wil blijven en gevoelsmatig niet enkel achter een bureau thuis hoor.

Naast een behoorlijke levenservaring en brede interesse neem ik veel diverse opleidingen en cursussen mee in mijn kennis en vaardigheden. HSAO, Casemanagement Sociale Wetgeving, Gespecialiseerde Verzorging Psychiatrie, Masterclass Psychodiagnostiek, NLP-Master, zijn een aantal van deze gevolgde opleidingen. Daarnaast ben ik voordat IBWZ geboren werd werkzaam geweest binnen Speciaal Onderwijs, Gespecialiseerde Verzorging Psychiatrie, Casemanager bij een gemeente voor een afstudeeropdracht en ook heb ik diverse stages gelopen binnen psychiatrie , Jeugddetentie en doelgroepen LVB.

Mijn visie: haal het beste uit iemand door naast die persoon te gaan staan van mens tot mens, kijk naar de mogelijkheden en versterk het zelfhelend en zelfoplossend vermogen van die mens. Houdt rekening met een eventuele diagnose en handel daar waar nodig naar, maar laat dit niet enkel leidend zijn.

Naast alle theorie vind ik voor mezelf ook kracht in spiritualiteit. Vooral de oude Natuurgeloven spreken mij aan. Energetisch werk, filosofie, levensvragen en zelfreflectie. Een passie om hierin te ontwikkelen. Actueel volg ik de opleiding tot Reiki-leraar. Persoonlijke ontwikkeling blijft leidend en kan ik meenemen als ervaring naar mensen toe.